Smiljan Radic turns to Oscar Wilde story for Serpentine Gallery Pavilion design

Chilean architect Smiljan Radic has designed a semi-translucent, cylindrical structure that resembles a shell resting on large quarry stones for the latest iteration of the Serpentine Gallery Pavilion.

of

The 350 square metre work has its roots in the architect’s earlier portfolio, particularly The Castle of the Selfish Giant, which was inspired by the Oscar Wilde story.

Brand: Serpentine Galleries

Clients: Julia Peyton-Jones, director, and Hans Ulrich Obrist, co-director at Serpentine Galleries

Creative: Smiljan Radic

Discussion

Before commenting please read our rules for commenting on articles.

If you see a comment you find offensive, you can flag it as inappropriate. In the top right-hand corner of an individual comment, you will see 'flag as inappropriate'. Clicking this prompts us to review the comment. For further information see our rules for commenting on articles.

comments powered by Disqus
Brand Republic Jobs

subscribe now